Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 4 людини

До уваги випускників

Дата: 23 березня о 14:38, Оновлено 23 березня о 14:46
34 перегляда

Запрошення на навчання до вищих військових навчальних закладів. Підготовка, оформлення та відправка особової справи кандидата на вступ відбувається у Першому відділі Ковельського РТЦК та СП (м. Любомль, вул. Незалежності, 45).

Запрошуємо на навчання до вищих військових навчальних закладів

Підготовка громадян України для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського та сержантського складу у Збройних Силах України проводиться у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ) та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів (ВНП ВНЗ).

На навчання приймаються особи з числа цивільної молоді (віком від 17 до 30  років), військовослужбовці строкової військової служби, військовослужбовці військової служби за контрактом (до 30 років).

Випускники ВВНЗ (ВНП ВНЗ) отримують вищу військово-спеціальну освіту, диплом державного зразка про повну (або базову) вищу освіту та відповідну кваліфікацію. Підготовка офіцерів триває від 4 до 5 років, в залежності від фаху та рівня освіти.

   Всього в нашій державі здійснює підготовку 15 таких закладів:

  • Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (Здійснює підготовку офіцерів для Повітряних Сил та військ протиповітряної оборони Сухопутних військ);
  • Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (здійснює підготовку офіцерів для підрозділів танкових, механізованих військ Сухопутних військ та інженерних військ, підрозділів ракетних військ і артилерії, фахівців з виховної роботи у підрозділах (військових частинах).
  • Військова академія (м. Одеса) (Здійснює підготовку офіцерів:  командного фаху — для підрозділів високомобільних десантних військ, військової розвідки та спеціального призначення, військових фахівців тилу);
  • Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Здійснює підготовку офіцерів з інформаційно-пропагандистського та розвідувально-інформаційного забезпечення діяльності військ (сил), військових журналістів, військових перекладачів, військових фінансистів, фахівців з юрисконсультської роботи, міжнародної інформації та управління діями топогеодезичних і навігаційних підрозділів військ (сил).
  • Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації (Здійснює підготовку фахівців командного та інженерного фахів з систем і комплексів військового електрозв’язку і радіозв’язку, фахівців з організації та технологій безпеки інформації у кібернетичному просторі, програмного забезпечення)
  • Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова (Здійснює підготовку фахівців з радіоелектронних комплексів та систем озброєння і техніки спеціального призначення та спеціального радіозв’язку, засобів радіоелектронної боротьби)
  • Факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (Здійснює підготовку офіцерів – фахівців з радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки військ та фахівців танкових військ інженерного профілю).
  • Факультет військово-морських сил Одеської національної морської академії (здійснює підготовку офіцерів для Військово-Морських Сил — фахівців з судноводіння, експлуатації суднових енергетичних установок, радіоелектронних комплексів та систем озброєння і техніки, комплексів та систем корабельного та берегового озброєння Військово-Морських Сил, пошуково-рятувальних, водолазних та аварійних робіт на морі, з виховної та соціально-психологічної роботи на кораблях Військово-Морських Сил).
  • Військово-юридичний факультет Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (здійснює підготовку офіцерів юристів, фахівців прокурорсько-слідчої роботи у Збройних Силах України).
  • Військовий коледж сержантського складу (ВКСС) Національної академії сухопутних військ ім.. гетьмана Петра Сагайдачного (здійснює підготовку фахівців з організації перевезень і управління на автотранспорті,радіаційного та хім.. контролю і інше).
  • ВКСС Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба (здійснює підготовку фахівців з наземних засобів радіоелектронного та інформаційного забезпечення, з експлуатації систем  комплексів зенітного озброєння Сухопутних військ)

А також – Навчально-науковий інститут фізичної культури та спортивно-оздоровчих технологій Національного університету оборони України імені Івана Черняховського,

КВП Національного авіаційного університету,

КВП Одеського державного екологічного університету,

КВП Національного університету біорісурсів і природокористування України,

КВП Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу,

КВП Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

Конкурсний відбір (вступні випробування) до ВВНЗ, проводиться як правило з 15 до 25 липня включно (терміни вступної кампанії можуть бути змінені).

Право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ВВНЗ мають:

– військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які проходять строкову військову службу, — при вступі на денну форму навчання до ВВНЗ;

– військовослужбовці рядового, сержантського (старшинського) складу, які проходять військову службу за контрактом;

– студенти вищих навчальних закладів, які виявили бажання вступити на навчання до ВВНЗ та в подальшому проходити військову службу за контрактом на посадах осіб офіцерського складу.

Вступники з числа резервістів та цивільної молоді беруть участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Вступники з числа випускників військових ліцеїв, які закінчили навчання в рік вступу до ВВНЗ, беруть участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ВВНЗ або результатами зовнішнього незалежного оцінювання (за їх вибором).

Вступники до ВВНЗ, крім надання сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти або складання вступних екзаменів з конкурсних предметів, обов’язково проходять психологічне обстеження, оцінку рівня фізичної підготовленості та медичний огляд, що здійснюються фахівцями, які входять до складу приймальних комісій, відповідно до чинного законодавства.

Умови вступу до військових навчальних закладів України у 2024 році

22.01.2024

165935

В Україні після 9-го класу можна вступити до військового ліцею (училища). Після 11-го класу, ліцею або коледжу можна вступати до вищих військових навчальних закладів міністерства оборони України.

У коледжах готують сержантів та старшинський склад, а в академіях, університетах та інститутах - офіцерів.

На навчання приймають хлопців та дівчат віком від 17 до 30 років. Також вступити до військового вишу можуть військовослужбовці строкової та контрактної служби. Жінки приймаються на навчання на рівних правах з чоловіками.

Військові спеціальності у ВНЗ України

  • 251 "Державна безпека"
  • 252 "Безпека державного кордону"
  • 253 "Військове управління"
  • 254 "Забезпечення військ (сил)"
  • 255 "Озброєння та військова техніка"
  • 256 "Національна безпека"
  • 257 "Управління інформаційною безпекою"

Вибір вищого навчального закладу

Ознайомтесь з переліком вищих навчальних закладів України та їх правилами прийому на навчання. Адже у кожному закладі свої вимоги до того які здавати предмети, іспити, нормативи.

Описание: Вищі військові заклади України

Описание: Заклади передвищої військової освіти

Що потрібно для вступу до військового ВНЗ

  1. Подати заяву та комплект документів до військкомату.
  2. Пройти конкурсний відбір або скласти іспити у ВУЗі.
  3. Пройти психологічне обстеження та медичний огляд.
  4. Скласти нормативи з фізичної підготовки.

Для вступу до військових навчальних закладів потрібно в період з 01 січня до 01 червня подати заяву до територіального центру комплектування (військкомату). Разом із заявою подаються такі документи:

  • автобіографія;
  • копія паспорта;
  • копія військово-облікового документа;
  • копія коду ІПН;
  • копія атестата і додатку до нього;
  • медична картка (форма №025) та вкладний лист на підлітка (форма №025-1/о);
  • медична довідка про проходження психіатричного огляду (форма №122-2/о);
  • сертифікат про проходження наркологічного огляду (форма №140/о);
  • копії документів, які дають право на пільги;
  • 6 кольорових фотокарток 3Х4;
  • 2 поштових конверти з марками.

Військкомати проводять попередній відбір вступників та оформлюють документи. Документи відібраних кандидатів подаються до закладів освіти. Після розгляду документів приймальною комісією приймається рішення про виклик для проведення вступних іспитів або відмову.

Які предмети потрібно складати

Прийом до військових ВНЗ здійснюється за результатами співбесід, вступних іспитів або сертифікатів ЗНО або НМТ. Національний мультипредметний тест включає завдання з чотирьох предметів:

До участі в конкурсі допускаються абітурієнти з конкурсним балом не менше 125.

На основі НМТ (ЗНО) вступають військові строкової служби, резервісти, цивільна молодь. Контрактні військові вступають за результатами іспитів. На заочну форму навчання за цивільними спеціальностями на бюджетні місця приймаються особи рядового, сержантського та старшинського складу, які служать за контрактом.

Графік проведення вступних випробувань, конкурсного відбору дивіться на сайті навчального закладу. Зарахування вступників здійснюється не пізніше 1 серпня.

Фізичні нормативи для вступу

  • Чоловіки до 40 років - підтягування на перекладині, біг на 100 м, біг на 3 км;
  • Чоловіки старші 40 років та жінки - згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба, біг на 1 км.

Вступ військовослужбовців до закладів освіти

Військовослужбовці, які бажають вступити до закладів вищої освіти, з 1 лютого до 1 квітня подають рапорт своєму керівництву. У рапорті зазначаються особисті дані, здобутий рівень освіти, навчальний заклад, до якого планується вступ та спеціальність. Після цього проводиться медичний огляд. Документи придатних вступників відправляють до органів військового управління, де приймається рішення про зарахування чи відмову.

Скільки років потрібно вчитись на військового

  • коледж 2-3 роки (фаховий молодший бакалавр, молодший бакалавр);
  • ВНЗ - 4 роки (бакалавр);
  • ВНЗ - 1,5 року (магістр).

Перелік вищих військових навчальних закладів України

Національний університет оборони України ім. Івана Черняховського м. Київ

здійснює підготовку:

  • фахівців з фізичного виховання і спорт у збройних силах

Харківський національний університет Повітряних Сил ім. І. Кожедуба

здійснює підготовку:

  • військових льотчиків;
  • пілотів бойових вертольотів;
  • військових штурманів літаків та вертольотів;
  • командирів підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ;
  • фахівців з експлуатації та ремонту автоматизованих систем управління військами та озброєнням для військ ППО та авіації;
  • фахівців з радіоелектронних комплексів та систем озброєння;
  • фахівців з експлуатації та ремонту комплексів та систем бортового обладнання військових літаків;
  • фахівців з аеродромно-технічного забезпечення польотів авіації;
  • фахівців інженерно-авіаційної служби;
  • фахівців з морально-психологічного забезпечення у підрозділах військових частин Повітряних сил;
  • військових енергетиків;
  • військових метрологів.

Національна академія сухопутних військ ім. П. Сагайдачного м. Львів

здійснює підготовку:

  • командирів підрозділів механізованих військ;
  • командирів підрозділів танкових військ;
  • командирів підрозділів артилерії;
  • командирів підрозділів інженерних військ;
  • фахівців з морально-психологічного забезпечення у підрозділах Сухопутних військ;
  • фахівців з систем та пристроїв ракетних комплексів;
  • фахівців з комплексів та приладів артилерійської розвідки;
  • фахівців з озброєння та техніки інженерних військ;
  • військових культурологів;
  • військових диригентів.

Військова академія м. Одеса

здійснює підготовку:

  • командирів підрозділів десантно-штурмових військ;
  • командирів підрозділів морської піхоти;
  • командирів підрозділів військової розвідки;
  • командирів підрозділів спеціальних операцій;
  • фахівців з продовольчого забезпечення;
  • фахівців з речового забезпечення;
  • фахівців з забезпечення ракетним паливом, пальним та мастильними матеріалами;
  • фахівців транспортної логістики;
  • фахівців з експлуатації та ремонту ракетно-артилерійського озброєння;
  • фахівців зі зберігання боєприпасів, вибухових пристроїв;
  • фахівців з експлуатації автомобільної техніки військ;
  • фахівців квартирно-експлуатаційного забезпечення;
  • фахівців з розвідувально-інформаційної роботи.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут м. Київ

здійснює підготовку:

  • командирів підрозділів військ зв'язку;
  • фахівців з систем військового зв'язку;
  • фахівців із захисту інформації та кібернетичної безпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах;
  • фахівців з математичного, інформаційного та програмного забезпечення військових інформаційних систем;
  • фахівців з автоматизованих систем управління військами та озброєнням;
  • фахівців з організації захисту інформації з обмеженим доступом та автоматизації її обробки;
  • фахівців з радіоелектронних інформаційних систем.

Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова

здійснює підготовку:

  • фахівців з систем та засобів радіоелектронної боротьби;
  • фахівців з радіоелектронної розвідки;
  • фахівців з космічної розвідки;
  • фахівців з захисту інформації з обмеженим доступом та автоматизації її обробки;
  • фахівців з комп'ютеризованих засобів інформаційного впливу;
  • фахівців з автоматизованої обробки інформації;
  • фахівців з роботизованих систем спеціального призначення.

Військовий інститут Київського національного університету ім. Т. Шевченка

здійснює підготовку:

  • військових журналістів;
  • військових психологів;
  • військових перекладачів;
  • військових фінансистів;
  • військових аудиторів;
  • фахівців з інформаційно-пропагандистського та розвідувально-інформаційного забезпечення діяльності військ;
  • військових юристів;
  • фахівців з цивільно-військового співробітництва;
  • фахівців з міжнародної інформації;
  • фахівців з управління діями підрозділів топогеодезичного і навігаційного забезпечення військ.

Військовий інститут танкових військ НТУ "Харківський політехнічний інститут"

здійснює підготовку:

  • військових інженерів механіків;
  • фахівців з радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки військ.

Інститут Військово-Морських Сил Національного університету "Одеська морська академія"

здійснює підготовку:

  • фахівців з кораблеводіння;
  • фахівців з експлуатації суднових енергетичних установок;
  • фахівців з радіоелектронних комплексів;
  • фахівців з комплексів і систем корабельного та берегового озброєння;
  • фахівців з пошуково-рятувальних, водолазних та аварійних робіт на морі;
  • фахівців з морально-психологічного забезпечення на кораблях.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.